Installaties

Je hoort het steeds vaker. We moeten zuiniger omgaan met energie. Maar hoe doe je dat? Enerzijds kun je het energieverbruik verminderen door energiezuinige lampen of  leds te gebruiken. Anderzijds verbruik je minder energie als je bewegingsmelders installeert. Maar ook een slimme elektrische installatie helpt je een heel eind op weg!

Lichtsturing

Met verlichting kun je meer doen dan het aan- en uitknippen van lampen alleen. Door middel van lichtsturing wordt elke ruimte optimaal verlicht. Aangepast aan de activiteit  van de gebruiker zorgt lichtsturing voor aangename verlichting, be tere ergonomie en meer veiligheid. Lichtsturing helpt ook om energie te besparen omdat alles wat niet aan hoeft dan ook uit staat.

Wéét hoeveel je verbruikt

Met de slimme installatie van BOB-in kun je op elk moment van de dag een overzicht krijgen van hoeveel energie je gezin precies verbruikt. Het energieverbruik (huidig en dagverbruik, gemiddeld verbruik, evolutie) lees je eenvoudig op smart Phone of tablet af. Deze opvolging stimuleert  om actief energie te besparen en verspilling tegen te gaan.

Laat het licht niet onnodig branden

Bewegingsmelders zijn erg handig in ruimtes waar het licht wel eens ongemerkt blijft branden zoals de berging, inloopkast of toilet. Dankzij een bewegingsmelder wordt het licht enkel aangeschakeld wanneer iemand in de kamer aanwezig is. Zo blijft de verlichting nooit onnodig branden. Ook buitenshuis hebben bewegingsmelders hun nut. Je rijdt de oprit op en de verlichting springt aan. Is er geen beweging meer in de tuin? Dan schakelt de tuinverlichting vanzelf uit.

Heb jij de strijkbout uit gezet?

U kent het wel? U bent net goed en wel op weg naar een afspraak wanneer u zich afvraagt of u de strijkbout, of het koffiezetapparaat, wel hebt uitgezet. Met BOB-in is dat verleden tijd. Door met de alles aan – uit knop bij vertrek u huis uit te zetten, weet de slimme BOB-in installatie precies wat ie moet doen. Zo gaat de verlichting, net als een aantal apparaten automatisch uit. Daarnaast gaat de ventilatie box gaat op de economische stand en kan de verwarming een paar graden lager. Dit geeft u een veilig gevoel en bespaard energie!