Energiezuinig bouwen

Het BOB-in-systeem is het concept waarmee u energiezuinig kunt bouwen. Het doel hiervan is duurzame en levensloopbestendige gebouwen te creëren. Met in de basis standaard huisautomatisering te leveren, biedt MasterWall een nieuwe elektrische installatie aan. Dit helpt u energie te besparen en tegelijkertijd het gevoel van comfort en veiligheid in uw huis te verhogen. Gecombineerd bieden deze innovaties maximale flexibiliteit. Bewoners kunnen hun installatie te allen tijde netjes uitbreiden naargelang hun wensen en behoeften. Dankzij onze modulaire opbouw kiezen bewoners zelf met welke functionaliteiten ze starten en breiden ze de installatie uit naargelang hun budget en veranderende behoeften.

Energiezuinig bouwen contact

Bekijk de video hoe energiezuinig bouwen met MasterWall BOB-in-systeem werkt:

Energiezuinig bouwen en lichtsturing

Met verlichting kun je meer doen dan het aan- en uitknippen van lampen alleen. Door middel van lichtsturing wordt elke ruimte optimaal verlicht. Aangepast aan de activiteit van de gebruiker zorgt lichtsturing voor aangename verlichting, betere ergonomie en meer veiligheid. Lichtsturing helpt ook om energie te besparen door het uitschakelen van ongebruikte apperatuur.

Bij het energiezuinig bouwen spelen ook bewegingsmelders een belangrijke rol. Deze melders zijn erg handig in ruimtes waar het licht wel eens ongemerkt blijft branden zoals de berging, inloopkast of toilet. Dankzij een bewegingsmelder wordt het licht enkel aangeschakeld wanneer iemand in de kamer aanwezig is. Zo blijft de verlichting nooit onnodig branden. Ook buitenshuis hebben bewegingsmelders hun nut. Je rijdt de oprit op en de verlichting springt aan. Is er geen beweging meer in de tuin? Dan schakelt de tuinverlichting vanzelf uit.

Energiezuinig bouwen

Regel gemakkelijk het binnenklimaat in het hele huis

Met het energiezuinig bouwen BOB-in-systeem heb je de volledige controle over het klimaat binnenshuis. De thermostaat, airconditioning en ventilatie zijn onder andere allemaal gemakkelijk te regelen. Wanneer je van huis bent en thuis wilt komen in een warm huis, kan dit op afstand ingesteld worden met de applicatie. Hierdoor zorgt het energiezuinig bouwen systeem ervoor dat de kachel niet onnodig staat te branden.

Wéét hoeveel energie je verbruikt

Met de slimme installatie van het energiezuinig bouwen BOB-in-systeem kun je op elk moment van de dag een overzicht krijgen van hoeveel energie je gezin precies verbruikt. Het energieverbruik (huidig en dagverbruik, gemiddeld verbruik, evolutie) lees je eenvoudig op smartphone of tablet af. Deze opvolging stimuleert  om actief energie te besparen en verspilling tegen te gaan. Zo blijft energiezuinig bouwen ook na de realisatie van de bouw, energiezuinig.

Contact en advies over energiezuinig bouwen

Meer informatie over energiezuinig bouwen met BOB-in-systeem? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Energiezuinig bouwen contact