Kindveilighuis

“Wist u dat de helft van alle ongelukken bij kinderen tussen de nul en vier jaar in huis plaatsvindt? Zorg daarom voor een kindveilighuis.”

Kinderen brengen leven in huis. Soms kom je ogen en handen tekort. Vooral toen de kinderen nog als baby in de box lagen, was het zo lekker veilig. Inmiddels kruipen en rennen ze door het hele huis. Je loopt er constant achteraan:

  • Zetten ze het licht in het toilet wel uit?
  • Vallen ze niet in het donker?
  • Prutsen ze niet aan de stopcontacten?

Naast comfort, gemak en energiebesparing is kindveiligheid een essentieel punt bij MasterWall. Wist u bijvoorbeeld dat onze stopcontacten uitgerust worden met een speciale kindveiligheid techniek? Zelfs wanneer een kind een metalen voorwerp in de gaatjes van het stopcontact drukt, is er geen gevaar op een elektrische schok. De hieronder getoonde foto is ter illustratie van de kindveilige stopcontact die MasterWall in het assortiment heeft.

Kindveilighuis stopcontact
Stopcontact voor een kindveilighuis

En als de kinderen wat groter worden, veranderen ook hun behoeften. Hoe handig is het dan, dat je je huis aan de leeftijd van de kinderen aan kan passen?
Bij MasterWall zorgen wij ervoor dat uw huis wordt gerealiseerd of omgebouwd tot een kindveilighuis welke meegroeit met het kind.

Video MasterWall oplossingen voor een kindveilighuis:

Bij een kindveilighuis kunt u naast stopcontacten ook denken aan: oriëntatieverlichting, een paniektoets, een alles uit-knop, een bewegingsmelder. Dit zorgt ervoor dat niet alleen uw kinderen maar uw hele gezin een veilig huis heeft om in te wonen.

Kindveilighuis en verlichting

Kinderen dwalen s’ nachts nog wel eens rond in huis. De trap betekent dan een gevaar. Om een kindveilighuis te realiseren is daarom oriëntatieverlichting op de overloop of gang van essentieel belang. In combinatie met een bewegingsmelder heb je bovendien meteen een energiezuinig oplossing. Tevens zorgt een oriëntatielichtje als nachtlamp ervoor dat uw kinderen nooit meer bang zijn in het donker. Een bijkomend voordeel is dat LED’s niet warm worden. Geen verbrande vingertjes dus! 

Kindveilighuis

Ook in de nachtelijke uren een kindveilighuis

Stel u zich voor; u en uw kinderen liggen in bed en u hoort buiten een verdacht geluid. Wat doet u? Vanuit uw slaapkamer schakelt u met één druk op de knop alle (tuin) verlichting aan. Weg paniek en weg eventuele ongewenste bezoekers. U kunt weer rustig gaan slapen en uw kinderen hebben niks gemerkt.

Door uw alarminstallatie te koppelen aan de slimme MasterWall BOB-in installatie, gaat niet alleen het alarm af maar ook de verlichting in en om het huis gaan aan, kunnen deuren op of van het slot gaan en krijgt u een melding op uw smart Phone. Camerabeelden worden opgeslagen en hulpdiensten opgeroepen.

Ook bij uw afwezigheid een kindveilighuis

Ook als u en uw kinderen op reis zijn, wilt u dat het huis veilig blijft. Een kindveilighuis houdt immers niet op bij uw afwezigheid. Dankzij de aanwezigheidssimulatie merkt niemand dat u niet thuis bent. Zo gaan de rolluiken bijvoorbeeld ’s ochtends automatisch omhoog en ’s avonds weer omlaag en de verlichting (steeds op een ander tijdstip) af en toe aan en weer uit. Uw huis doet net alsof u er toch bent en u gaat dus met een gerust hart op reis!

Contact en advies over een kindveilighuis

Meer informatie over hoe u een kindveilighuis kunt realiseren?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Kindveilighuis contact