Milieuvriendelijk huis bouwen

Wat is milieuvriendelijk huis bouwen?

Milieuvriendelijk huis bouwen staat ook bekend onder de term “duurzaam bouwen”. Milieuvriendelijk een huis bouwen richt zich op het ontwikkelen van een woning die voor een langere periode aan de woonbehoefte van de inwoner moet kunnen voldoen. Milieuvriendelijk een huis bouwen gebeurt niet zomaar. Er moet tijdens milieuvriendelijk bouwen rekening gehouden worden  met de mens, milieu en verantwoord worden omgegaan met grondstoffen, water en energie. Bij milieuvriendelijk huis bouwen moet er rekening gehouden worden met het inrichten van een efficiënt bouwproces, verantwoord omgaan met open ruimte, het zuinig omgaan met materialen en het hergebruik van afval.

Neem contact op voor milieuvriendelijk huis bouwen

Een milieuvriendelijk huis bouwen, hoe moet dat?

Milieuvriendelijk huis bouwen moet een bewuste keuze zijn bij een nieuwbouw of bij het verbouwen van een woning. De keuze moet vooraf gemaakt worden en moet natuurlijk niet ten koste gaan van comfort en moet uiteindelijk besparing opleveren. Het verbeteren van de energielabel zal een woning ook in waarde doen stijgen. Er moet ook zuinig worden omgegaan met primaire bouwmaterialen en energie. Tijdens milieuvriendelijk huis bouwen moeten er milieubewuste keuzes gemaakt worden ten opzichte van de bouwmaterialen, bouwmethode, gebruik en productie van energie.

Hoe kan MasterWall helpen met milieuvriendelijk huis bouwen?

Bouwen met MasterWall is minder belastend voor het milieu. Daarnaast bouwen wij met materialen die herbruikbaar zijn en waarbij van een bouwsteen weer een bouwsteen gemaakt wordt volgens het principe van de circulaire economie.

 

Bekijk de mogelijkheden van de BOB-in-systeem voor milieuvriendelijk huis bouwen

 

 

Milieuvriendelijk huis bouwen met BOB-in-systeem

Het BOB-in-systeem is het concept waarmee u milieuvriendelijk een huis kunt bouwen of verbouwen. Het doel hiervan is duurzame gebouwen creëren. Met in de basis standaard huisautomatisering te leveren, biedt MasterWall een nieuwe elektrische installatie. Dit helpt u milieuvriendelijk huis bouwen met het gevolg dat u energie bespaard en wordt er tegelijkertijd uw comfort en veiligheid verhoogd. Gecombineerd bieden deze innovaties maximale flexibiliteit aan. Bewoners kunnen hun installatie te allen tijde netjes uitbreiden naargelang hun wensen en behoeften. Dankzij onze modulaire opbouw kiezen bewoners zelf met welke functionaliteiten ze starten en breiden ze de installatie uit naargelang hun budget en veranderende behoeften. Milieuvriendelijk huis bouwen staat voor het bevredigen van woonbehoeften, hierbij is de BOB-in-systeem een uitermate geschikte hulpmiddel.

De voordelen van BOB-in voor milieuvriendelijk huis bouwen

De mogelijkheden van het systeem kunnen geheel naar wens uitgebreid worden. Hieronder een aantal innovatieve milieuvriendelijke mogelijkheden van het BOB-in-systeem die je onderweg kunnen helpen naar een milieuvriendelijk huis bouwen:

  • Energiezuinig bouwen en lichtsturing (bewegingsmelder)
  • Wandverwarming voor het gelijkmatig verwarmen van de ruimte.
  • Bewegingssensoren die er voor zorgen dat het licht en de ventilatie alleen aan zijn wanneer het nodig is.
  • Overzicht op je energieverbruikt. Het is ook mogelijk om de oorzaak van plotselinge stijgingen in het verbruik te lokaliseren.
  • Regel gemakkelijk het binnenklimaat in het hele huis.

Milieuvriendelijk huis bouwen bij nieuwbouw of verbouw

Van architect, aannemer tot eindgebruiker, elke deelnemer aan het bouwproces doet zijn voordeel met het MasterWall BOB-in-systeem. Voor de elektrotechnische installateur betekent dit bijvoorbeeld een besparing van materiaal en tijd. Omdat de installatie pas aangebracht wordt nadat de wanden zijn afgewerkt. De installatie kan vervolgens in één keer gerealiseerd worden, onafhankelijk van de planning van de bouwer. Aftekenen, frezen, aanbrengen van pvc-buizen en het weer dicht smeren is niet meer nodig. Uw aannemer kan hierdoor sneller en goedkoper uw gehele woning of verbouwing realiseren.

Informeer over milieuvriendelijk huis bouwen

Niet elke aannemer is al op de hoogte van het MasterWall BOB-in-systeem. Stuur daarom uw aannemer de link van deze pagina met de hieronder getoonde video met uitleg over milieuvriendelijk huizen bouwen met het BOB-in-systeem.

Contact en advies over milieuvriendelijk huis bouwen?

Meer informatie over hoe u met het BOB-in-systeem een milieuvriendelijk huis kan bouwen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op voor milieuvriendelijk huis bouwen