Nul op de meter

“Nul op de meter” is nog een redelijk nieuw concept maar wordt nu al toegepast als investering in de toekomst. In een korte tijd is het begrip nul op de meter een belangrijk begrip geworden in de bouwsector. Nul op de meter woningen zijn haalbaar en zorgen uiteindelijk voor veel energiebesparing. Nul op de meter wordt zelfs door sommige projectontwikkelaars gegarandeerd.

Een nul op de meter woning is een woning die meer of evenveel energie opwekt dan dat het verbruikt. Dit is te realiseren door middel van aanpassingen aan de woning of door rekening mee te houden bij nieuwbouw projecten.

Het MasterWall BOB-in-systeem kan er voor zorgen dat jouw woning ook onderweg is naar een nul op de  meter woning. Een nul op de meter woning is een woning die meer of evenveel energie opwekt dan dat het verbruikt. Dit is te realiseren door middel van aanpassingen aan de woning. Het BOB-in-systeem van MasterWall kan er voor zorgen dat jouw woning een nul op de meter woning wordt.

Neem contact op voor meer informatie over een nul op de meter woning

Hoe ziet een nul op de meter woning eruit?

Afhankelijk van de ingehuurde projectontwikkelaar kan een concept anders eruit komen te zien. Een aantal overeenkomsten tussen verschillende concepten die streven naar een nul op de meter kunnen wel benoemd worden. Zo is het toepassen van drievoudig glas bijna de regel. Luchtdichtheid wordt vaker gecontroleerd en er wordt gesteven naar goed tot zeer goed luchtdicht. Zonnepanelen komen ook veel vaker voor en zijn bijna standaard. Wandverwarming worden steeds meer gecombineerd met vloerverwarming. Om hierbij aan te sluiten en om dichter bij een nul op de meter te komen biedt MasterWall de BOB-in-systeem aan.

Bekijk de mogelijkheden die een nul op de meter woning kunnen faciliteren

De mogelijkheden van de BOB-in-systeem voor een nul op de meter

Het BOB-in-systeem zorgt ervoor dat er niet meer energie wordt verbruikt dan nodig. De mogelijkheden van het systeem kunnen geheel naar wens uitgebreid worden. Hieronder een aantal innovatieve energiebesparende mogelijkheden van het BOB-in-systeem die je onderweg kunnen helpen naar een nul op de meter woning:

  • Wandverwarming voor het gelijkmatig verwarmen van de ruimte.
  • Bewegingssensoren die er voor zorgen dat het licht en de ventilatie alleen aan zijn wanneer het nodig is.
  • Overzicht op je energieverbruikt. Het is ook mogelijk om de oorzaak van plotselinge stijgingen in het verbruik te lokaliseren.

Ga voor de nul op de meter

Weet hoeveel je verbruikt. Met de slimme installatie van de BOB-in-systeem kun je op elk moment van de dag een overzicht krijgen van hoeveel energie je gezin precies verbruikt. Het energieverbruik (huidig en dagverbruik, gemiddeld verbruik, evolutie) lees je eenvoudig op een smartphone of tablet af. Deze opvolging stimuleert om actief energie te besparen en verspilling tegen te gaan. Maak gebruik van de BOB-in-systeem in combinatie met andere energiebesparende mogelijkheden en ga ook voor de nul op de meter!

Contact en advies over een nul op de meter woning?

Meer informatie over hoe u met het BOB-in-systeem een nul op de meter woning kunt realiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op voor meer informatie over een nul op de meter woning